NIEUWE CORONAMAATREGELEN // WEEKENDJE AFGELAST, VERGADERINGEN AANGEPAST

Beste ouders, liefste leden

De onderhandeling over de nieuwe corona-maatregelen omtrent jeugdbeweging is net afgelopen en daarom sturen we nu een verduidelijkende mail voor wat specifiek op ons van toepassing is.

  • Allereerst melden we enorme teleurstelling dat ons weekendje van 30 oktober tot 1 november niet kan en mag doorgaan voor de jonggivers en givers. Toch proberen we er op een creatieve manier mee om te gaan en organiseren we in plaats daarvan een scoutsdag op zaterdag 31 oktober. Meer informatie daarover, krijgen jullie zo snel mogelijk!
    Voor onze twee jongste takken gaat het weekend nog steeds door, zoals gepland!
  • Vanaf nu zullen in de jonggivers en givers enkel nog buitenvergaderingen georganiseerd worden, mét mondkapje. Elk lid moet dus, naast zijn uniform en voldoende warme kledij, ook ten allen tijde zijn mondmasker op hebben! Ook hier geldt deze maatregel voor de kapoenen en welpen niet. Zij mogen dus verder doorgaan zoals ze bezig zijn!
  • De vergadering van 25 oktober 2020 gaat bij de jonggivers niet door, wegens een corona-besmetting in die tak. Deze beslissing is gemaakt in samenspraak met een arts. De ouders van de leden zijn allemaal reeds op de hoogte gebracht via een mail vanuit de jonggiverleiding uit.
  • Graag willen we jullie er nog eens op wijzen dat je je lid pas naar de scouts mag sturen indien deze 3 dagen lang symptoomvrij is geweest. Wat die precieze symptomen nu weeral zijn, kan je HIER nog eens vinden. Verder vertrouwen we ook op jullie verantwoordelijkheid en burgerzin om steeds het meest veilige te doen!

De uitgebreide versie van de maatregelen kan je hier terug vinden: https://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/nieuws/2020/10/23/code-rood-houdt-scouts-en-gidsen-samen.

Als er nog vragen, onduidelijkheden of bemerkingen zijn: twijfel niet om ons te contacteren!

Een stevige linker
De groepsleiding