Over ons

Over ons

Scouts Tereken, officieel VVKSM SInt-Jozef, werd opgericht in 1935. Iedere zondag probeert onze enthousiaste leidingsploeg kinderen van 6-18 jaar de tijd van hun leven te bezorgen. In juli sluiten we steeds het jaar af met als kers op de taart het zomerkamp. In de straten kan je ons herkennen aan onze leden die onze zwart-witte dassen fier dragen! 

Leeftijd

De groep wordt naargelang leeftijd opgesplitst in 4 groepen: kapoenen, welpen, jonggivers en givers. Het plezier dat elke groep beleeft, is hetzelfde. Wat wel verschilt is de lengte van de kampen, die respectievelijk 6, 8, 11 en 14 dagen lang zijn. 

Iedereen die 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende scoutsjaar of in het eerste leerjaar zit, kan lid worden van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Meer informatie over de takken vindt u bij "Takken". 

Het eikeltje


We hebben ook een medium waarin we steeds de bezigheden van de volgende maand melden. Dit noemen we het eikeltje! Hierin staat steeds waar en wanneer de verschillende takken afspreken. Ook overkoepelende evenementen worden hierin gecommuniceerd. Blijf ons maandblad dus steeds trouw lezen om op de hoogte te zijn van alle nieuwtjes!

Waarom naar de scouts gaan? 

Scouts en gidsen leren samenleven in ploeg en steken hun handen uit de mouwen. Op kamp, op tocht en tijdens wekelijkse activiteiten leren ze samen met anderen kiezen en beslissen. Al doende leren ze ook hun plan trekken: vuurtje stoken, eigen potje koken, op avontuur. Scouts en gidsen houden van de natuur en zetten zich in voor elkaar en voor anderen. Scouts en Gidsen Vlaanderen wil in het kader van vrije tijd bijdragen aan de opvoeding en ontplooiing van kinderen en jongeren; als individu, in groep en binnen de samenleving.

Waarom naar scouts Tereken gaan?

Groep

Tereken heeft een jonge maar zeer capabele leidingsploeg. In het scoutsjaar 2019-2020 zijn we met 12 enthousiaste leiding, waarvan 2 enkel groepsleiding zijn, die alles in goede banen probeert te leiden. U merkt terecht op dat dit een eerder kleine leidingsploeg is, maar daarom niet minder gemotiveerd! Wij zijn er volledig van overtuigd dat deze leidingsgroep het beste in de leden naar boven zal halen!
De laatste jaren stijgt ons ledenaantal enorm, als je het ons vraagt een indicator én beloning voor het jarenlange harde werk. We proberen deze lijn dan ook door te trekken en blijven ons volledig smijten voor onze leden!

We zien ons zelf als een zeer gezellige groep met fijne jonge mensen. Iedere week proberen we dan ook  iedereen een geweldige tijd te bezorgen!

Lokalen

Enkele jaren geleden hebben onze lokalen een grote opknapbeurt gekregen. In deze splinternieuwe omgeving heeft iedere groep zijn eigen stekje. Bovendien beschikken we over een grote zaal die binnenactiviteiten mogelijk maakt. Ook het vernieuwde sanitair en keuken maken het lokaal en optimale plaats om een groep helemaal tot zijn recht te laten komen!

Ligging

Tereken beschikt over een fantastische centrale ligging die ons de mogelijkheid geeft onszelf snel en makkelijk te verplaatsen over de hele stad. Zo is het terrein met zijn 1 km afstand van de Grote Markt van Sint-Niklaas ideaal voor een stevig stadsspel en met zo'n 2 km van Puytvoet ook perfect voor een geweldig bosspel. Bovendien beschikken we over een eigen lokaal met bijhorend terrein, zodat we niet afhankelijk zijn van andere groepen.

Geloof je ons niet? Kom dan zelf maar eens een kijkje nemen! Ons adres is Tereken 33b, 9100 Sint-Niklaas, vlak naast de Heilig Hart school! l

Naar de scouts komen

Heb je interesse om naar een jeugdbeweging te gaan? Aarzel dan niet ons te contacteren.
Ieder kind heeft de kans om 3x te proberen voor zich definitief in te schrijven. Zo krijg je de tijd om te ontdekken of Tereken, of een jeugdbeweging in het algemeen, echt iets voor jou is.

Kom dus gerust eens langs op zondagmiddag of neem contact op met de leiding voor extra informatie.