Over ons

Over ons

Scouts Tereken, officieel VVKSM SInt-Jozef, werd opgericht in 1935. Iedere zondag probeert een enthousiaste leidingsploeg kinderen van 6-18 jaar de tijd van hun leven te bezorgen. Met in juli steeds het zomerkamp als absolute hoogtepunt. Onze kleuren zijn zwart en wit.

Leeftijd

De groep wordt naargelang leeftijd opgesplitst in 4 groepen. De kampen, en vergaderingen zijn aangepast naargelang de lengte en leeftijd van de groep.

Iedereen die 6 jaar wordt vóór 1 januari van het lopende scoutsjaar of in het eerste leerjaar zit, kan lid worden van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Meer informatie over de takken vindt u bij "Takken" 

Waarom naar de scouts gaan? 

Scouts en gidsen leren samenleven in ploeg en steken hun handen uit de mouwen. Op kamp, op tocht en tijdens wekelijkse activiteiten leren ze samen met anderen kiezen en beslissen. Al doende leren ze ook hun plan trekken: vuurtje stoken, eigen potje koken, op avontuur. Scouts en gidsen houden van de natuur en zetten zich in voor elkaar en voor anderen. Scouts en Gidsen Vlaanderen wil in het kader vande vrije tijd bijdragen aan de opvoeding en ontplooiing van kinderen en jongeren; als individu, in groep en binnen de samenleving.

Waarom naar scouts Tereken gaan?

Groep

Tereken heeft een jonge maar zeer capabele leidingsploeg. In het scoutsjaar 2018-2019 zijn we met 15 enthousiaste leiding die alles in goede banen probeert te leiden. De leiding per ploeg varieert samen van grootte van de groep.
De laatste jaren stijgt ons ledenaantal enorm. Een indicator en beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren. We proberen deze lijn dan ook door te trekken.

We zien ons zelf als een zeer gezellige groep met fijne jonge mensen. Iedere week proberen we dan ook iedereen tot zijn recht te laten komen.

Lokalen

Enkele jaren geleden hebben onze lokalen een grote opknapbeurt gekregen. In deze splinternieuwe omgeving heeft iedere groep zijn eigen lokaal. Bovendien beschikken we over een grote zaal die binnenactiviteiten mogelijk maakt. Ook het vernieuwde sanitair en keuken maken het lokaal en optimale plaats om een groep helemaal tot zijn recht te laten komen.

Ligging

Tereken ligt op slechts 1 km van de Grote Markt van Sint-Niklaas en 2,5 km van Puytvoet. Bovendien beschikken we over een eigen terrein zodat we niet afhankelijk zijn van andere factoren of groepen. Maar zijn centrale ligging geeft ons de mogelijkheid ons snel en makkelijk te verplaatsen over de hele stad. 

Adres:

Tereken 33B, 9100 Sint-Niklaas
Naast Heilig Hart school

Naar de scouts komen

Heb je interesse om naar een jeugdbeweging te gaan? Aarzel dan niet ons te contacteren.
Ieder kind heeft de kans om 3x te proberen voor zich definitief in te schrijven. Zo krijg je de tijd om te ontdekken of Tereken, of een jeugdbeweging in het algemeen, echt iets voor jou is.

Kom dus gerust eens langs op zondagmiddag of neem contact op met de leiding voor extra informatie.